Ulvenhout Wooncenter is meer dan alleen een meubelspeciaalzaak. We verkopen niet alleen meubelen van topmerken uit binnen- en buitenland, we maken én stofferen ook zelf meubelen in onze werkplaats.

Onze vakkundige meubelmakers hebben bijvoorbeeld veel ervaring met het bewerken en verwerken van schapenleer. Daarin is Ulvenhout Wooncenter uniek in de regio.

Schapenleer

Schapenleer heeft een bijzondere, landelijke uitstraling. Het wordt plantaardig gelooid door speciaal hierin gespecialiseerde bedrijven. Daarna komen de huiden naar onze ambachtelijke werkplaats, waar onze meubelmakers de huiden verder verwerken. Natuurlijk werkt Ulvenhout Wooncenter ook met andere soorten leer, zoals leer van runderen. We hebben altijd diverse soorten en kleuren op voorraad. 

Maatwerk

Het bekleden van meubelen is maatwerk, dat zeer secuur moet gebeuren. Zeker in het geval van schapenleer luistert het heel nauw. Deze huiden zijn namelijk kleiner dan huiden van runderen en daarom zijn meer huiden nodig om een meubelstuk te bekleden. Voor een mooi resultaat moeten de huiden heel precies op maat worden gesneden. 

Bekleden

Zodra de huiden op maat zijn gemaakt, worden ze in elkaar gezet met geavanceerde machines. Onze ervaren vakmensen bekleden stoelen, banken, poefs, hockers en fauteuils zodanig dat het leer perfect zit en lang mooi blijft. De bekleding wordt afgewerkt met een sierlijke bies of juist met robuuste nageltjes, maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. 

Meer weten?

Of wilt u advies op maat?

Kom langs in onze prachtige showroom in Ulvenhout.

Kees
Kees
Adviseur Ulvenhout Wooncenter